Search found 20 matches

by tulipman
Mon Oct 23, 2017 11:37 am
Forum: Bug reports
Topic: System requirements
Replies: 8
Views: 4151

Re: System requirements

Thanks for the advice, Rudi. We already use VM (VMware) with our testing and have tested with a number of different configurations for *modern* Windows OS versions. We did not test on XP because we did not think anyone still used it (support from Microchip was discontinued I believe 2 years ago). I...
by tulipman
Tue Sep 10, 2013 11:32 pm
Forum: Flowcode V6
Topic: Upgrading
Replies: 9
Views: 3828

Re: Upgrading

Hi Jonny!! I'm a user since v4, and I have upgraded in the past to v5 Professional. With v4 and also v5 I was able to compile programs to chip. I could just compile to the chip without having to order any 'Packs This evening I upgraded to v6, and during the purchase on the site, I was already confus...
by tulipman
Fri Nov 26, 2010 11:18 am
Forum: Programming Tips & Tricks
Topic: Linear frequency control
Replies: 5
Views: 6363

Re: Linear frequency control

Hello, But in order to do that, I need some more information (goes for all projects in FC4): Is there a way of put some project hardwaresetup info somewhere in the *.fcf file?? 1) microcontroller used - Look in the View -> Project Options menu. The target is shown here. 2) settings of the switches ...
by tulipman
Thu Nov 25, 2010 4:51 pm
Forum: Programming Tips & Tricks
Topic: Linear frequency control
Replies: 5
Views: 6363

Re: Linear frequency control

Hi there, As I have the EB-011 module, I wanted to try out the code But in order to do that, I need some more information (goes for all projects in FC4): Is there a way of put some project hardwaresetup info somewhere in the *.fcf file?? Like: 1) microcontroller used 2) settings of the switches on t...
by tulipman
Wed Oct 27, 2010 10:10 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Sorry typo I meant j3 not j5..like you said getting late and font is fairly small sorry about that. But you should not have 4.1Vdc on +V of terminal block J1, if you have then connection wire form programmer to LCD diisplay is open circuit or missing. Make sure wire is connected from +V of EB006 to...
by tulipman
Wed Oct 27, 2010 8:55 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Sorry typo I meant j3 not j5..like you said getting late and font is fairly small sorry about that. But you should not have 4.1Vdc on +V of terminal block J1, if you have then connection wire form programmer to LCD diisplay is open circuit or missing. Make sure wire is connected from +V of EB006 to...
by tulipman
Tue Oct 26, 2010 11:09 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

The J1 terminal on my LCD board is NOT connected to anything, but I measure a 4.1 VDC on the +V terminal. So, is that good or not?? You MUST connect a wire from +V on your EB006 to +V (j1) on your LCD board If you don't it wont work! Hi!! YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS! I made a connection from...
by tulipman
Tue Oct 26, 2010 10:50 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Your programming board appears to be set up for running LCD Display. I believe practically everything was covered. If the LCD is working it is quiet easy to set up. That's why I wondering if it is OK or faulty? Perhaps removing and then placing back the 6way jumper from default side will help, if t...
by tulipman
Tue Oct 26, 2010 10:34 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Hmm I belive I may know the cause of your problem connect the LCD display board to Port B, the display flashes in 2 Hz temp. I got the same flashing, but only before +5 was connected to the terminal block of LCD board. After Connecting a wire from +V of EB006 to LCD board, the 2Hz flashing stopped....
by tulipman
Tue Oct 26, 2010 9:19 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

It's odd how LCD blocks flash at the same time the LEDS was suppose to. Can you do one other thing please. Set all LEDs on port B to on. Set a delay icon for 60 seconds Turn all LEDs off. Can you time how long LEDs were actually on for and post results with the Flowchart that your using to drive LC...
by tulipman
Tue Oct 26, 2010 2:14 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Hi there. In your previous post, You mentioned something about LVP programming. I checked the 'I/O output'/'LVP PROG' jumpers (labeled: J11, J16 and J17) on the EB006 Multi Programming board, and I noticed that they were all on the 'I/O Ouput' side. LVP PROG jumpers must all be on I/O Low voltage p...
by tulipman
Tue Oct 26, 2010 10:48 am
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Hi there. In your previous post, You mentioned something about LVP programming. I checked the 'I/O output'/'LVP PROG' jumpers (labeled: J11, J16 and J17) on the EB006 Multi Programming board, and I noticed that they were all on the 'I/O Ouput' side. I removed the power, then moved all three jumpers...
by tulipman
Tue Oct 26, 2010 10:19 am
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

but..... nothing on the display (connected to port B) Switch SW2 is set to Xtal position, and display brightness is turned up. Any hints?? When you first connect power to LCD even if chup not programmed, an un initilised LCD should show at least one row of black squares. Do you see that row of squa...
by tulipman
Mon Oct 25, 2010 10:47 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Hi,

Simple question:

In which directory do you keep your *.fcf files??



Rgds

Robbert
by tulipman
Mon Oct 25, 2010 10:30 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Hi, it's me again, Well. I solved the lib stuff, and it compiles OK now: --------------------------------------------------------- File name: C:\Program Files (x86)\Matrix Multimedia\Flowcode V4\Tools\PPP\LCD-fc4.c Generated by: Flowcode v4.3.7.63 Date: Tuesday, October 26, 2010 00:49:07 Licence: Pr...
by tulipman
Mon Oct 25, 2010 9:28 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Thanks medelec53 !! I compared your strings with mine and.... they were EXACTLY the SAME, heh heh. Look at this: -------------------------------------------- Compiler: Location: My version : C:\Program Files (x86)\Matrix Multimedia\Flowcode V4\BoostC\boostc.pic16.flowcode.exe Your version: C:\Progra...
by tulipman
Mon Oct 25, 2010 5:12 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Hi there. Got the *.fcf file, loaded it into FC4 and did a 'compile to PIC' Oops: ------------------------------------------------------ LCD-fc4.c success success Return code = 0 Launching the linker/assembler... C:\Program Files (x86)\Matrix Multimedia\Flowcode V4\BoostC\boostlink.pic.exe -ld "...
by tulipman
Mon Oct 25, 2010 1:05 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Hi and THANKS for the GREAT info. Will try to to a re-installation, so that Flowcode runs native in 64bit mode. A strange effect here is, that starting up Flowcode v4 takes quite a long time: The 'Splash' shows up after 10 secs, and I get the 'select file menu at 23 seconds (after a new boot of my s...
by tulipman
Mon Oct 25, 2010 7:16 am
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

Re: EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Hello Robbert. (PS: only a 32 bits driver if available at this moment. In understood that Matrix is working on a 64bit driver.) Programmer works fine with 64 bit windows, as I have programmed with 64bit Vista, and now using 64bit windows 7 [/quote] Hi medelec35. Is your copy of Flowcode (4??) runni...
by tulipman
Sun Oct 24, 2010 8:51 pm
Forum: E-blocks
Topic: EB006 Multi Programmer QUESTION!!
Replies: 28
Views: 14967

EB006 Multi Programmer QUESTION!!

Hi there, This is the story of my experiments with FlowCode v4. A story with quite a few hurdles, that made me feel quite helpless at certain moments. With this story I would like to reach out to other Flowcode beginners, so that they will be able to skip the hurdles... So, I recently bought FlowCod...