Search found 43 matches

by xelites
Sat Oct 19, 2019 12:36 pm
Forum: Bug Reports
Topic: Strange bugs pic18f67k22 on FC5 FC6 FC7 FC8
Replies: 1
Views: 48

Strange bugs pic18f67k22 on FC5 FC6 FC7 FC8

Hello everyone, I saw this problem that is repeated for all versions of FC. I ask for confirmation of the reason! pic used 18f67k22 I attach two identical programs one with the active 4X PLL and another with the 4X PLL deactivated The problem is in the reading configuration of the ADC that I am forc...
by xelites
Sun Aug 11, 2019 10:31 am
Forum: Flowcode V8
Topic: PWM signal < 10 HZ
Replies: 8
Views: 377

Re: PWM signal < 10 HZ

Medelec but what version do you have of FC8? tells me you have compiled it with a newer version of 8.1 ... and that may not work! :)
by xelites
Sun Aug 11, 2019 9:11 am
Forum: Flowcode V8
Topic: PWM signal < 10 HZ
Replies: 8
Views: 377

Re: PWM signal < 10 HZ

I used ext osc. a 16 MHz PLL active a 4X ( 64MHz ).
To day i try your example
by xelites
Sat Aug 10, 2019 3:26 pm
Forum: Flowcode V8
Topic: PWM signal < 10 HZ
Replies: 8
Views: 377

Re: PWM signal < 10 HZ

Thank you. I use the 18F67K22 and I have to emulate a PWM with a base frequency of 20 HZ. Thanks again
by xelites
Sat Aug 10, 2019 11:48 am
Forum: Flowcode V8
Topic: PWM signal < 10 HZ
Replies: 8
Views: 377

Re: PWM signal < 10 HZ

I see medelec, but the page link after not present server 404 error ! i not find example ... :(
by xelites
Sat Aug 10, 2019 10:54 am
Forum: Flowcode V8
Topic: PWM signal < 10 HZ
Replies: 8
Views: 377

PWM signal < 10 HZ

Who can help me thanks, I have to generate a PWM signal with a base at 20HZ or 10 HZ and variable from 0 to 100% ... the original component of the micro does not make me go below 1000HZ. Thanks sorry the trouble.
by xelites
Mon Jan 28, 2019 6:36 pm
Forum: Bug Reports
Topic: 24FJ1024GB610 not cange device
Replies: 1
Views: 365

24FJ1024GB610 not cange device

Good evening everyone, I have a problem with the 24FJ series If I start a new program and I want to select one of the following cip 24FJ1024GA606 or 24FJ1024GA610 or 24FJ1024B606 or 24FJ1024B610 the 24FJ1024B610 with 100 pins is always selected in the program! I have to use 24FJ1024GA606 how do I do...
by xelites
Sat Jan 26, 2019 11:58 am
Forum: Bug Reports
Topic: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING
Replies: 12
Views: 1045

Re: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING

ok Banj, now it works Tuesday I install it in the processor and see if it also works on the board. For now, thanks and good week :wink:
by xelites
Fri Jan 25, 2019 1:47 pm
Forum: Bug Reports
Topic: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING
Replies: 12
Views: 1045

Re: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING

I tried Benj, but the stopcounter of the module as I recall the simulator creates error
by xelites
Fri Jan 25, 2019 9:36 am
Forum: Bug Reports
Topic: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING
Replies: 12
Views: 1045

Re: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING

Benj, I tried, the timer now counts part and stops, but the reset? how you do it ? it's possible
or I have to consider that when the program runs on the microprocessor giving the stop timer it resets and starts again?
Thank you
by xelites
Fri Jan 25, 2019 8:55 am
Forum: Bug Reports
Topic: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING
Replies: 12
Views: 1045

Re: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING

Yes, now running ... i go try
Thank you Benj :)
by xelites
Thu Jan 24, 2019 4:06 pm
Forum: Bug Reports
Topic: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING
Replies: 12
Views: 1045

Re: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING

Thank you Benj .. I await tomorrow
by xelites
Thu Jan 24, 2019 10:06 am
Forum: Bug Reports
Topic: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING
Replies: 12
Views: 1045

Re: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING

Hi Qmesar, it's not a compilation error ... the compiler says everything ok. Try the main program now simplified and you will see that the component when you bring to 1 the marker_01 does not count for 5-10 seconds and error.
Thanks again
by xelites
Thu Jan 24, 2019 9:02 am
Forum: Bug Reports
Topic: PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING
Replies: 12
Views: 1045

PIC18F67K22 COMPONENT TIMER NOT RUNNING

Hello everyone, I'm trying to use the timer component but it does not work, it creates an error in the simulation and the variables do not change. Is it my mistake or does the component have problems?
I enclose the program and I look forward to it.
Complete it with xc8 V2.0
thx all
by xelites
Sat Nov 24, 2018 2:49 pm
Forum: Bug Reports
Topic: problem simulator
Replies: 3
Views: 699

Re: problem simulator

Hello Benj, no I do not have to restart, I have to close FC8.1 with the CRTL + ALT + DEL keys and kill FC. I do not have to restart the car. Hello petc, I configured in manual the paging size of W10 and now at least does not stop ...... as I return home I also try on the computer with 3 moniarro eve...
by xelites
Fri Nov 23, 2018 5:54 pm
Forum: Bug Reports
Topic: problem simulator
Replies: 3
Views: 699

problem simulator

Hi benj, I thought that with the 8.1 version I could go back to using the simulation but nothing the problem persists. attached I send you the specifications of the computer I use. I use FC8.1 on two computers one prtatile (see the specifications in the photos) and one fixed with 3 monitors and alwa...
by xelites
Sun Nov 11, 2018 11:12 am
Forum: Flowcode V8
Topic: Problem with the start of the compiler in FC8 and new functions grup etc.
Replies: 4
Views: 957

Re: Problem with the start of the compiler in FC8 and new functions grup etc.

Thanks Benj, I am waiting for a solution as possible
good job
by xelites
Fri Nov 09, 2018 6:28 pm
Forum: Flowcode V8
Topic: Problem with the start of the compiler in FC8 and new functions grup etc.
Replies: 4
Views: 957

Problem with the start of the compiler in FC8 and new functions grup etc.

Good evening, attached find two identical programs MTU_ECU_1_NEW with the compressed functions and compiler start time exceeding 3 minutes. :? MTU_ECU_1_NEW. non COMPRESSO with FC7 functions and 10 seconds compiler boot time! :roll: Needless to say, it would be a shame not to be able to use these fu...
by xelites
Sat Nov 03, 2018 3:43 pm
Forum: Flowcode V8
Topic: Problem speed RS232 in RX
Replies: 6
Views: 958

Re: Problem speed RS232 in RX

Ok thx Benj now i try .. if i have the problem write you
by xelites
Thu Oct 25, 2018 10:44 am
Forum: Flowcode V8
Topic: Problem speed RS232 in RX
Replies: 6
Views: 958

Re: Problem speed RS232 in RX

hello, I tried but nothing to do ... even simplifying the instructions I receive the first two characters ascii & Y every now and then the string data that comes together &Y99, if I send &Y wait and then send the string data 99 then it works fine but I have to divide the controls and thi...
by xelites
Wed Oct 24, 2018 9:09 pm
Forum: Flowcode V8
Topic: Problem speed RS232 in RX
Replies: 6
Views: 958

Re: Problem speed RS232 in RX

Thanks Modelec, do you have any small examples to see how to use it in the right way? thanks again good night
by xelites
Wed Oct 24, 2018 6:39 pm
Forum: Flowcode V8
Topic: Problem speed RS232 in RX
Replies: 6
Views: 958

Problem speed RS232 in RX

Good evening all pipol, I have a problem with the attached program. Can you understand or bend what happens? I have to receive the following command from the serial line &Y10 or &Y20 etc. &Y I put them as char to define the address while the other two are as string and I need to read the...
by xelites
Mon Sep 17, 2018 2:43 pm
Forum: Feature Requests
Topic: FC8 Language problem
Replies: 5
Views: 1254

Re: FC8 Language problem

Ok Steve if and when you can in Italian was enough :-) because the FC7 had it.
I continue to use it in English no problem.
Thank you
by xelites
Sun Sep 16, 2018 8:09 am
Forum: Feature Requests
Topic: FC8 Language problem
Replies: 5
Views: 1254

Re: FC8 Language problem

thx medelec35, now it remains and I confirm the bug of the language I have tried two installations on different computers and the problem is the same I wait info from the support.
Thanks to all good work
Gabriele