RTOS

Any general or miscellaneous queries that do not fit into the other forum catagories

Moderators: Benj, Mods

kunibabina
Posts: 11
Joined: Thu Sep 16, 2010 12:00 am
Contact:

RTOS

Postby kunibabina » Thu Sep 16, 2010 9:48 pm

How to use RTOS in Flowcode for PIC ? For Example prioritizing the tasks, running multiple tasks etc.

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3080
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 391 times
Contact:

Re: RTOS

Postby Steve » Fri Sep 17, 2010 7:45 am

The current version of Flowcode does not have an RTOS functionality, but we are looking into this for future versions.

chad
Posts: 151
Joined: Sun Nov 04, 2018 7:13 pm
Has thanked: 26 times
Been thanked: 32 times
Contact:

Re: RTOS

Postby chad » Wed Nov 20, 2019 2:19 pm

Hey Steve, So it's been 9 years, how's that "looking into this" going :)

Chad

User avatar
Benj
Matrix Staff
Posts: 14422
Joined: Mon Oct 16, 2006 10:48 am
Location: Matrix TS Ltd
Has thanked: 4495 times
Been thanked: 4178 times
Contact:

Re: RTOS

Postby Benj » Wed Nov 20, 2019 2:28 pm

Hi Chad,

It's something we've looked at a few times under different compilers.

There was the RTOS built into BoostC, there's also FreeRTOS and we have also considered creating our own utilising a timer peripheral.

We have had code running using FreeRTOS but not nicely integrated into Flowcode so it's easy for a customer. The problem here is that Flowcode is designed to try and be as easy as possible but an RTOS complicates the UI somewhat.

So far we have'nt managed to get RTOS onto the major version feature list, however saying this we have been playing around with the ESP32 toolchain which is a FreeRTOS setup behind the scenes.

So officially it's still not being worked on but is something we keep coming back to. If it's something that customers want then yes we will certainly investigate. We recently did some polls and unfortunatley the RTOS functionality ranked quite low with our users.