FC7 Programme Crash

A forums to allow resolved bugs and problems with Flowcode v7 to be stored and marked as resolved.

Moderator: Benj

Docara
Posts: 306
Joined: Sun Jun 23, 2013 1:29 pm
Has thanked: 28 times
Been thanked: 60 times
Contact:

FC7 Programme Crash

Postby Docara » Thu Jul 21, 2016 11:47 pm

Hi,

I've right clicked on the 'Begin' icon at the start of a the code and FC crashed immediately - I've lost everything up to my last save.

Perhaps an autosave feature might be worth looking into :-(

Hey do we get a discount for identifying the bugs...cough....cough...wink...wink LOL

cheers
M
These users thanked the author Docara for the post:
Rudi (Sun Jul 24, 2016 12:20 pm)
Rating: 5.26%
 

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3080
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 88 times
Been thanked: 391 times
Contact:

Re: FC7 Programme Crash

Postby Steve » Fri Jul 22, 2016 9:26 am

I've not been able to replicate this issue here. Are you still having this crash, or was it a one-off? And I agree - an autosave option feature would be good - I'll bump up its priority.

Regarding discounts for bugs, we can't do it on an individual basis. However, there are some users who do help us out on these forums (including significant BETA testing) and we reward these people with free software or hardware - these are our VCs (Valued Contributors) and we are always keen to recruit more - please see here:

http://www.matrixtsl.com/mmforums/viewtopic.php?f=8&t=10596#p34625

EtsDriver
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 420
Joined: Tue Apr 15, 2014 4:19 pm
Location: Kajaani, Finland
Has thanked: 341 times
Been thanked: 220 times
Contact:

Re: FC7 Programme Crash

Postby EtsDriver » Fri Jul 22, 2016 2:06 pm

I was able to get Flowcode to crash only by right clicking and selecting the PROPERTIES the "Begin" icon when simulation was running.

Instructions to recplicate the crash:

Create a forewer loop (While 1) loop, and start simulation.

When simulation is running, right click Begin.
Got the menu to open, and then try clicking on properties crashed it... Edit main description should open if simulation is stopped, but should user not be able to COPY the begin? (Seems that the edit doesnt open even if the simulation is not running... 7.0.0.4)
(I think at this point user should get the message about stopping simulation)
The exception i got was 4852 according to VisualStudio:
Visual Studio wrote: Unhandled exception at 0x0066388F in FlowcodeV7.exe: 0xC0000005: Access violation reading location 0x00000024.

If there is a handler for this exception, the program may be safely continued.

Flowcode.pdb missing, using disasm:
0066388F mov esi,dword ptr [eax+24h]


--> IF you double click "Begin" which should behave like clicking right and "Properties", but doubleclicking gets the right error message about "simulation must be stopped".
Ill just keep the good work up!

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3080
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 88 times
Been thanked: 391 times
Contact:

Re: FC7 Programme Crash

Postby Steve » Fri Jul 22, 2016 2:34 pm

I see that bug now - thanks for pointing it out. This should be an easy one to solve!

triokenwood
Posts: 31
Joined: Tue May 04, 2010 8:05 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times
Contact:

Re: FC7 Programme Crash

Postby triokenwood » Fri Jul 22, 2016 7:35 pm

I encountered the same bug, but was still using FC7 Beta, so didn't worry too much (I also wondered whether 'it was just me' !!)

Good to see that it wasn't 'just me' - I'll wait for the solution . . .
Bill

Docara
Posts: 306
Joined: Sun Jun 23, 2013 1:29 pm
Has thanked: 28 times
Been thanked: 60 times
Contact:

Re: FC7 Programme Crash

Postby Docara » Sun Jul 24, 2016 8:40 am

Hi Steve,

Sorry I didn't include the version - FC7 free 7.0.0.4 13 July

I have just loaded what was left of my project again, right clicked BEGIN icon on the main section, and bang FC has stopped working - I wasn't simulating.

I wasn't being completely serious regarding my comment.


Whilst I'd love to be able to contribute, I don't feel I know FC well enough to make a valid contribution (other than a stupid person hits random clicking buttons or doing things they shouldn't) but I feel I could contribute in areas of end user usage similar to below. If you think this sort of thing would be helpful let me know.

One thing that is driving me nuts is that on a number of screens a zero is already present in a user input box - say the initial value of a variable but there are others, but when you put in your own value the original 0 remains( eg 2550 and not 255) and FC flags up an error. PLEASE allow something like - if anything other than the enter key is pressed the zero is overwritten by the following input.

Matt

triokenwood
Posts: 31
Joined: Tue May 04, 2010 8:05 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times
Contact:

Re: FC7 Programme Crash

Postby triokenwood » Sun Jul 24, 2016 10:24 am

One thing that is driving me nuts is that on a number of screens a zero is already present in a user input box - say the initial value of a variable but there are others, but when you put in your own value the original 0 remains( eg 2550 and not 255) and FC flags up an error. PLEASE allow something like - if anything other than the enter key is pressed the zero is overwritten by the following input.


I second that request, Matt, it is infuriating. There are a few issues with that area of the GUI (to do with variable selection) where it is less than intuitive - and quite coubter-productive if you lose your train of thought.

Cheers,
Bill
These users thanked the author triokenwood for the post:
Benj (Mon Jul 25, 2016 10:15 am)
Rating: 5.26%
 

User avatar
LeighM
Matrix Staff
Posts: 1932
Joined: Tue Jan 17, 2012 10:07 am
Has thanked: 464 times
Been thanked: 658 times
Contact:

Re: FC7 Programme Crash

Postby LeighM » Mon Jul 25, 2016 9:06 am

Matt, Bill
Thanks, I've added the request to our job queue.
Leigh
These users thanked the author LeighM for the post:
Rudi (Mon Jul 25, 2016 10:01 am)
Rating: 5.26%