Compile Error USB Slave Component

An area to discuss 8-bit PIC specific problems and examples

Moderator: Benj

User avatar
QMESAR
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 953
Joined: Sun Oct 05, 2014 3:20 pm
Has thanked: 303 times
Been thanked: 478 times
Contact:

Compile Error USB Slave Component

Postby QMESAR » Wed Apr 18, 2018 9:09 am

Hello Team.
I am having a syntax error report when I compile this simple example Flowchart with a PIC18F4550 Selected as device.

1.JPG
1.JPG (25.13 KiB) Viewed 212 times

The flow chart contains only a main and the slave service makro attached my flowchart

Please help me out :D
I am still having problems to install the driver on WIN10 however it worked in WIN7 (I am using WIN7 machine at the moment)
USB_Slave.rar
(77.39 KiB) Downloaded 13 times

User avatar
Benj
Matrix Staff
Posts: 12988
Joined: Mon Oct 16, 2006 10:48 am
Location: Matrix TS Ltd
Has thanked: 3742 times
Been thanked: 3598 times
Contact:

Re: Compile Error USB Slave Component

Postby Benj » Wed Apr 18, 2018 10:43 am

Hi Peter,

This should work correctly now. The Slave Macro property was empty, I've now populated this with the slave_service name of your service macro.

Test_USB_Slave.fcfx
(9.08 KiB) Downloaded 16 times

User avatar
QMESAR
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 953
Joined: Sun Oct 05, 2014 3:20 pm
Has thanked: 303 times
Been thanked: 478 times
Contact:

Re: Compile Error USB Slave Component

Postby QMESAR » Wed Apr 18, 2018 12:02 pm

Hi Ben.

I am sorry I am trying to find my way through this :D
Thank for the updated Flowchart however it now complains that the RunsSlaveservice ()has to few parameters :oops:
I hope soon I will be off your neck with this !
1.png
1.png (21.98 KiB) Viewed 207 times

User avatar
Benj
Matrix Staff
Posts: 12988
Joined: Mon Oct 16, 2006 10:48 am
Location: Matrix TS Ltd
Has thanked: 3742 times
Been thanked: 3598 times
Contact:

Re: Compile Error USB Slave Component

Postby Benj » Wed Apr 18, 2018 12:59 pm

Hi Peter,

Aha yes sorry your slave service macro has a byte parameter so this also has to be specified in the component properties.

USBSlave.jpg
USBSlave.jpg (94.94 KiB) Viewed 206 times
These users thanked the author Benj for the post:
QMESAR (Wed Apr 18, 2018 1:39 pm)
Rating: 5.88%
 

User avatar
QMESAR
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 953
Joined: Sun Oct 05, 2014 3:20 pm
Has thanked: 303 times
Been thanked: 478 times
Contact:

Re: Compile Error USB Slave Component

Postby QMESAR » Wed Apr 18, 2018 1:42 pm

Hi Ben,
Thank you so much, :D
The issue is solved and I have understood the problem :D
These users thanked the author QMESAR for the post:
Benj (Wed Apr 18, 2018 2:51 pm)
Rating: 5.88%