Integrate PICKIT into flowcode

For Flowcode users to discuss projects, flowcharts, and any other issues related to Flowcode 8.

Moderator: Benj

Pascal_2016
Posts: 82
Joined: Wed Aug 31, 2016 4:48 pm
Been thanked: 4 times
Contact:

Integrate PICKIT into flowcode

Postby Pascal_2016 » Wed Oct 23, 2019 9:07 pm

Hello Community

I want to embed the PICKIT 3 in my flow code. I have tried this according to the instructions "PICkit3 - IPE (NEW)".

From my point of view everything works until the moment the mLoader is loaded. Then I get the error message "No device detected". What else do I have to set to load the program into the PIC?
Attachments
2019-10-23 21_55_43-Window.png
2019-10-23 21_55_43-Window.png (3.18 KiB) Viewed 277 times
2019-10-23 21_50_19-Window.png
2019-10-23 21_50_19-Window.png (25.54 KiB) Viewed 277 times

User avatar
medelec35
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 8440
Joined: Sat May 05, 2007 2:27 pm
Location: Northamptonshire, UK
Has thanked: 2412 times
Been thanked: 3451 times
Contact:

Re: Integrate PICKIT into flowcode

Postby medelec35 » Thu Oct 24, 2019 8:12 am

2019_10_24_08_07_41_Integrate_PICKIT_into_flowcode_Matrix_user_forums.png
2019_10_24_08_07_41_Integrate_PICKIT_into_flowcode_Matrix_user_forums.png (100.65 KiB) Viewed 262 times

You need to have the Default compiler for the platform C for PIC selected.
Flowcode will compile and program using whatever Compiler optionis ticked (which is shown as a bold font).
In your case the Default is selected, hence using mLoader as the programmer and not PICkit3.
These users thanked the author medelec35 for the post:
Benj (Thu Oct 24, 2019 9:29 am)
Rating: 5.26%
 
Martin

If you read a post that is useful, please show appreciation by clicking on thumbs up Icon.

Pascal_2016
Posts: 82
Joined: Wed Aug 31, 2016 4:48 pm
Been thanked: 4 times
Contact:

Re: Integrate PICKIT into flowcode

Postby Pascal_2016 » Sun Oct 27, 2019 10:52 pm

Thank you very much for your help.