Search found 24 matches

Return

by jollybv
Tue Jul 23, 2013 9:12 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Capasitive key Pads

Hi Dazz Have changed the program (not sure if i did it right) so it displays 0 to 9 * & # but im not sure how to simulate it so when i touch a key it represents the no e.g (touch 1 it must give me a 1, touch * it must give me a * ) as it is now it displays all the numbers how can i change this t...
by jollybv
Sun Aug 18, 2013 6:49 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Capasitive Sensing

Hi Benj

Yes I've been looking at the PIC16LF1939 this has 16 cap sensitive pins

Brian
by jollybv
Mon Jun 09, 2014 5:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: I2C V6

Hi leigh Thanks when I transmitt the data it seems to send the correct data to the chip I think but dose not seem to move its locations i say for instants send the data to location 3 witch = mem location 26 it writes and reads it back correct but say Iv'e program a few mem locations 001 = 0 (111 111...
by jollybv
Thu Jun 19, 2014 6:29 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Writing to SD Card

Hi Benj

Thanks a lot for all your help I'm starting to get it now :D and seeing how you did this code had opened my eyes to so many other ways of using flow code.

Brian
by jollybv
Mon Jul 21, 2014 9:46 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Writing to SD Card

Hi Benj

Yes The Extended instruction set is off I'm getting the 3.3V from a the 5V rail dropping it through a 1K8 resistor and a 3K3 to ground then I have a 10uF cap across the 3K3 resistor verry close to the SD Card.

Brian
by jollybv
Sat Aug 02, 2014 12:19 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Writing to SD Card

Hi Benj

Sorry took so long to get back yo you but only just got components and made a new board today. Putting a 3.3V regulator to power the SD Card and a 2N7002 FET as a level converter on DO the system works like a dream I will never have storage problems again :D Thanks for your help

Brian
by jollybv
Sun Jan 04, 2015 10:13 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: RC0/RC1 Problems

Hi Martin

Thanks changed it and now working

Brian
by jollybv
Thu Mar 05, 2015 6:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: GSM QuectelM95

Hi Benj

The CLIP message is what is sent out the module when a call is being made to the module Its basically Caller Line Identification.
by jollybv
Fri Apr 17, 2015 2:05 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: GSM QuectelM95

Hi Keejay

I'm also new to the AT CMD's and found it very difficult to get into :? yes I have been using the M95 and I'm sure that the AT CMD are the same, the easiest way to get into it is download the QNavigator 1.3 from Quectel this will sow you exactly how to send the SMS and in what sequences
by jollybv
Wed May 13, 2015 7:13 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Writing to SD Card

Hi Ben Thanks this all works fine now i took everything out the macro that was not needed i only had added the LCD wright just to see what was going wrong. To explain to you what in doing, I have for example 1000 of 10 digit phone numbers stored on the SD Card when i call the GSM module it must chec...
by jollybv
Mon Dec 21, 2015 4:09 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Adding EEprom

Hi Ben

Thanks for that what i found In the Config Word Signature Bit setting if i set that to Bulk erase of memory area complete then it program's the PIC
by jollybv
Thu Apr 14, 2016 1:25 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: I2C V6

Hi Kersing

Thanks for this it was very useful it has put me on a better understanding of how things work
by jollybv
Fri Apr 15, 2016 7:15 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: I2C V6

Hi Ben

Thanks for that it works like a dream
by jollybv
Wed Apr 27, 2016 1:31 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Understanding I2C EEprom addressing

Hi Leigh

Thanks for this it's sorted now can read and write byte or page no matter what page
by jollybv
Thu Sep 22, 2016 2:13 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Speech To Text

Hi Ben Thanks for that I do have an SD card on board that would work as i only have a few sentences that need to be sent if someone dose not do something. In my product the instructions are on the LCD screen but still find people do not read so what i want to do is prerecord a number of responses th...
by jollybv
Thu May 11, 2017 5:44 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Error message when compiling

Thanks Ben

My eyes are getting bad :shock: now compiling without any error messages :D
by jollybv
Mon May 22, 2017 2:19 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Custom Interrupt

Hi Ben

Thanks that will be much appreciated as the 47K40 is the same program memory but it also has some eeprom and is much more affordable. I was also looking at the 27K40 and not sure but that also seems to not have the second Interrupt, Oops this one wont work i need 44 pin I-PT
by jollybv
Tue Jun 13, 2017 7:05 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Custom Interrupt

Hi Ben

I know you were off for a while and not sure if you have seen this issue yet
by jollybv
Thu Jun 22, 2017 7:06 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Custom Interrupt

Hi Ben

Everything now seems to be working :D
by jollybv
Fri Feb 09, 2018 10:06 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: 1602 LCD display

Hi Ben

Thanks for that I used the Adafruit OLED and dis a small modification to the board now it seems to work. Now to go through the whole program and and change the lcd components.
by jollybv
Sun Apr 22, 2018 6:45 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Extracting portions of data from Circular Buffer

Hi Martin

Thanks for this I can see exactly how it will work
by jollybv
Wed Aug 28, 2019 7:26 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sending String with inverted commas as part of it

Hi Ben

Thanks for the reply i managed to sort it looking back at some old code
send = "AT+CSCS="
send = send + "\""
send = send + "GSM"
send = send + "\""

But I will use your code as it is way less code
by jollybv
Tue Sep 10, 2019 4:53 pm
Jump to forum
Jump to topic

Re: Reading Buffer

Hi Ben

Thanks, I will go through this and see if I can make it work
by jollybv
Wed Nov 13, 2019 7:47 am
Jump to forum
Jump to topic

Re: Pic16F1618 UART Remap

Hi Ben

Thanks for the reply I did the 1s puls when I set the clock speed to 32Mhz internal, that all seemed to work. I have also changed the settings as you suggested but still nothing. Is there anything else I can try.

Config.PNG