Search found 61 matches

by lewisrendal
Thu Apr 10, 2014 4:10 pm
Forum: Article Discussion
Topic: MX029 - GSM Remote Control
Replies: 24
Views: 38135

Re: MX029 - GSM Remote Control

Hi,

Has anyone had any dealings with DTMF. i.e at+ddet = 1
Answer call:-
Then how to receive the numbers via serial port when keys pressed ?

Many Thanks
James
by lewisrendal
Sun Mar 30, 2014 9:27 am
Forum: Article Discussion
Topic: MX029 - GSM Remote Control
Replies: 24
Views: 38135

Re: MX029 - GSM Remote Control

Hi Jac,

Thanks for your help, I forgot to add the "=" it does not work doing it my way, but when I do the command your way e.g "at+cpbw=,\"99999\",129,\"fredbloggs\"" it works !!!

Clever Man, Thanks again

James :mrgreen:
by lewisrendal
Sun Mar 30, 2014 9:00 am
Forum: Article Discussion
Topic: MX029 - GSM Remote Control
Replies: 24
Views: 38135

Re: MX029 - GSM Remote Control

Hi Jac, Thanks for helping, have tried this one and same error cme 03 comes back ? When I send at+cpbw=10 (which erases number in position 10) this works and sends back "ok" and when I check using the m2m solution software the number has gone when I read the phonebook. but it does not like...
by lewisrendal
Sun Mar 30, 2014 8:39 am
Forum: Article Discussion
Topic: MX029 - GSM Remote Control
Replies: 24
Views: 38135

Re: MX029 - GSM Remote Control

HI Ben, Do you have any idea why the telit module accepts the at+cpbw command but the sim900 does not and returns the error cme 03 "operation not allowed" In the sim900 manual it says enter - at+cpbw,"99999",129,"fredbloggs" But in flowcode I have to write "at+cpbw...
by lewisrendal
Mon Mar 25, 2013 9:05 pm
Forum: Article Discussion
Topic: MX029 - GSM Remote Control
Replies: 24
Views: 38135

Re: MX029 - GSM Remote Control

Hi John, Yes I have had to wait for over one month for it to arrive. I'm using version v4.5 flowcode. I have pay as you go sim, one orange and one virgin, both do the same just sit there saying finding network... Being one of the first eb066-002 to be released maybe the answer ? I have attached the ...
by lewisrendal
Mon Mar 25, 2013 7:37 pm
Forum: Article Discussion
Topic: MX029 - GSM Remote Control
Replies: 24
Views: 38135

Re: MX029 - GSM Remote Control

Hi John, I hav just got my version 2 eb066 eblock and powered up with the sample program you have, i'm using the 18f4455 instead of he 4550 very simular. When power is applied is the led lite up ? The lcd sits there just saying finding network ?? Unfortunatly matrix don't have the datasheet on this ...
by lewisrendal
Fri Dec 28, 2012 3:52 pm
Forum: Flowcode V4
Topic: Zigbee problem
Replies: 10
Views: 4979

Re: Zigbee problem - No More !!

Hi, It's been sometime since I last picked up the zigbee. But this time with many tantrums and hair pulling sessions, I have succesfully programmed and got talking two different zigbees - xbp24 bz7wit 004j, this is the Pro version to the one Matrix sells, this one gives you more range, approx max ou...
by lewisrendal
Thu Dec 27, 2012 7:52 pm
Forum: Flowcode V4
Topic: MM Bundles & VB2008
Replies: 5
Views: 3379

Re: MM Bundles & VB2008

Hi John,

Did you manage to get this working, because I'm not new to vb2008, but this error and issue with the files is driving me mad.

Cheers
James
by lewisrendal
Sun May 06, 2012 8:42 pm
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Hi John, Unfortunatly Ben from Matrix has furnished me with a serious duff file. I have updated my components with the file requested from you, and hey presto, it works ! Thanks for all your help, I have seen your pics of tests, very good, need to get one of there me thinks ? Thanks Again James :D
by lewisrendal
Sun May 06, 2012 3:04 pm
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Hi John, I have 11.94vdc before regulator and 4.96vdc after. I have been checking the commands for the rf board, when watching the c0, c3, c4 and c5, when sending commends these all operate thus telling me the chip is sending some data or communicating with the rf board. Dunno what to do next. Regar...
by lewisrendal
Sun May 06, 2012 12:47 pm
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Hi John, First of all thanks for taking the time to have a look at this. Yes I have checked all the C port with led board and they are all working, both boards. The slight difference with the settings were suggested by matrix first time round. The only thing is maybe the voltage is low, I'm pushing ...
by lewisrendal
Sun May 06, 2012 9:06 am
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Thanks John.

This is for a good cause, my cricket club needs a new scoreboard and I have the displays and just need the remote device so they can change scores from within the club house.

Thanks Again
james
:)
by lewisrendal
Sun May 06, 2012 8:08 am
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Hi John, Thanks for helping me with this, unfortunatly the program setup and program are like mine. All I can possible ask, can you try my programs and see if you get them working, cheeky I know but it will tell me there something wrong with the hardware at my end. I have attached 2 program 1 tx and...
by lewisrendal
Sat May 05, 2012 10:11 am
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Hi Ben, Well I'm letting you know and they are not talking, I have tried several different program some from scratch and examples off the forum etc.. Now I'm frustrated with this, why is it not working ? List of what I have done~:- 1. We are using eb006 programmer boards these are just 1-2 months ol...
by lewisrendal
Tue May 01, 2012 5:33 pm
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Hi Ben,

I will let you know when the new boards I ordered monday arrive !!

james
by lewisrendal
Tue May 01, 2012 2:05 pm
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Hi Ben,

Thanks for that, the only issue I have currently with the RF software is when no eb063 is connected, the program hangs when it comes to the section to send a byte, my program sits there and does nothing, I'm assuming the board has to be connected for a response ?

Many Thanks
James
by lewisrendal
Mon Apr 30, 2012 2:10 pm
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Thanks for that, I have updated, but did not answer question regarding the IRQ and INT ?

By the way I will be using v4 flowcode, this is a project for me not work !

Cheers
James
by lewisrendal
Mon Apr 30, 2012 7:12 am
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Hi Steve,

Are the connections IRQ and INT being used with regards to the RF 433 eb063 module ?

Thanks
James
by lewisrendal
Wed Apr 11, 2012 12:03 pm
Forum: Flowcode V4
Topic: Zigbee problem
Replies: 10
Views: 4979

Re: Zigbee problem

Hi Ben, If the following is seen on the LCD is this working ? ATGT 28 ATDH 0 ATDL 0 ATD6 1 ATD7 1 ATRO 0 ATEE 0 ATID 0234 ATNI end ATSP 7D0 ATSD 3 ATSC 8000 ATSM 0 ATJN 0 ATWR ATCN ATFR ATDN co @# ATCN After this the LCD goes blank, but the program should have receiving on the LCD. Not sure whats go...
by lewisrendal
Mon Apr 02, 2012 1:19 pm
Forum: Flowcode V4
Topic: Zigbee problem
Replies: 10
Views: 4979

Re: Zigbee problem

Hi Ben,

One more thing, when doing the testing, it takes approx 5 mins before it gives me the test passed, is this normal amount of time

Cheers
James
by lewisrendal
Mon Apr 02, 2012 1:18 pm
Forum: Flowcode V4
Topic: Zigbee problem
Replies: 10
Views: 4979

Re: Zigbee problem

Hi Ben, Yes all checks out regarding hardware. The program is the one you mentioned, zigbee.fcf, and we see the following: start testing, sleep mode, test passed. That happens on one of my board but not the other 2, I know one or two got sent back for checking by steve tandy and he has found some fa...
by lewisrendal
Mon Apr 02, 2012 11:59 am
Forum: Flowcode V4
Topic: Zigbee problem
Replies: 10
Views: 4979

Re: Zigbee problem

Hi Steve,

If I have a "test passed" shown on the lcd using your test zigbee program, does this mean that the chip, eblock programmer and the eb051 are ok?

Thanks
James
by lewisrendal
Mon Apr 02, 2012 11:25 am
Forum: Flowcode V4
Topic: Zigbee problem
Replies: 10
Views: 4979

Re: Zigbee problem

Hi Steve, I am just checking the board and zigbee modules using your test program I downloaded from your web site. I am getting error messages from the lcd display e.g testfailed1, testfailed21, testfailed0, testfailed17. How do I know what these numbers mean, I have had a look at the manufacture pd...
by lewisrendal
Fri Mar 30, 2012 5:20 pm
Forum: Flowcode V4
Topic: Zigbee problem
Replies: 10
Views: 4979

Re: Zigbee problem

Hi Steve, Long time no speak ? I believe in my haste I have connected 12vdc to the +v connection, this was read from the pdf which is not the clearest document, this does not excuse me from incorrectly applying the wrong voltage, I'm better than this but with little time these days has proberly led ...
by lewisrendal
Wed Mar 14, 2012 2:54 pm
Forum: Flowcode 4 Bugs
Topic: eb063 - rf module
Replies: 24
Views: 10579

Re: eb063 - rf module

Hi David, No changes were done, the only change was the power supply which is working fine because it powers the boards and other equipment if needed, it is set at 12vdc and is a meanwell switching power supply, we currently have the volatge output at 12.0vdc, where the level shifter and regulator i...