Search found 71 matches

by maharadga
Mon May 14, 2018 4:43 pm
Forum: Bug reports
Topic: Enhancing ADC error
Replies: 9
Views: 3038

Re: Enhancing ADC error

I read this but I do not have purchased debugger pack.
I do not need this already, because I solved problem with MCP3202 from link above.
Thank you for the reply.
by maharadga
Sun May 13, 2018 10:30 am
Forum: Bug reports
Topic: Enhancing ADC error
Replies: 9
Views: 3038

Re: Enhancing ADC error

Yes,that is that.
Pity, it would be good to be able to use it because I have difficulties with SPI and MCP3202, here: http://www.matrixtsl.com/mmforums/viewt ... 71&t=20024
by maharadga
Sun May 13, 2018 9:33 am
Forum: Bug reports
Topic: Enhancing ADC error
Replies: 9
Views: 3038

Re: Enhancing ADC error

Do I must have another component instead Advanced ADC? I do not found in "Help" anything about Enhanced ADC. This is component created by Jordy101091 here: http://www.matrixtsl.com/mmforums/viewtopic.php?f=58&t=14468&p=57557&hilit=enhancing+adc#p57557 But he not comment how we must use it, with or n...
by maharadga
Thu May 10, 2018 3:35 pm
Forum: Bug reports
Topic: Enhancing ADC error
Replies: 9
Views: 3038

Re: Enhancing ADC error

Hello,Benj.
No, they're connected in different pins.
Here is the program.
by maharadga
Wed May 09, 2018 4:27 pm
Forum: Bug reports
Topic: Enhancing ADC error
Replies: 9
Views: 3038

Enhancing ADC error

Hello.
I want use 2 different Enhancing ADC on AN0 and AN1.
But in simulation they not independent. If I move one of these, they move both and their values are identical.
by maharadga
Tue May 01, 2018 4:12 pm
Forum: AVR & Arduino
Topic: (Solved) MCP3202 and Atmega16 what I do wrong?
Replies: 3
Views: 2302

Re: MCP3202 and Atmega16 what I do wrong?

Thanks, LeighM for the answer.
I did as you said but all return data is 255.
Like before. In Proteus data is 0, in real chip 255.
by maharadga
Sun Apr 29, 2018 4:51 pm
Forum: AVR & Arduino
Topic: (Solved) MCP3202 and Atmega16 what I do wrong?
Replies: 3
Views: 2302

(Solved) MCP3202 and Atmega16 what I do wrong?

Hello.
I try simple program with MCP3202 and Atmega16. I use SPI master.
Something I do wrong. I need some help with this.
I attach datasheet of MCP3202 and program. Maybe I not understanding SPI protokol?
I did not find any simple example for this.
by maharadga
Thu Apr 12, 2018 4:39 pm
Forum: General Programming
Topic: Question about PIC Voltmeter 0-30V
Replies: 2
Views: 1412

Re: Question about PIC Voltmeter 0-30V

Hi, medelec35.
Yes, of course I tryed in hardware. Exactly in hardware I see difference 0,1V bellow ~20V.
In your formula " volt = adc * 10 / 34" difference is 0,2V over measured voltage.
Better result is with formula "volt = 0.0300097 * adc" where "volt" is floating point and "adc" is integer.
by maharadga
Wed Apr 11, 2018 1:34 pm
Forum: Bug reports
Topic: (Solved) Error with PIC16F877A and LCD
Replies: 2
Views: 1400

Re: Error with PIC16F877A (Solved)

Thank you, Benj.
There is break in wire.
And with the fact that I made other circuits with these cables and they worked and even though I checked everything. But as it says: one more check is never superfluous.
by maharadga
Wed Apr 11, 2018 8:55 am
Forum: General Programming
Topic: Question about PIC Voltmeter 0-30V
Replies: 2
Views: 1412

Question about PIC Voltmeter 0-30V

Hello.
I maked Voltmeter with PIC16F876A in range 0-30V.
But in range 0-~20V , voltage, displayng on LCD is about ~0,1 V less that real value. In range ~20-30V is Ok.
It's error on ADC or it's my mistake?
by maharadga
Mon Apr 09, 2018 4:59 pm
Forum: Bug reports
Topic: (Solved) Error with PIC16F877A and LCD
Replies: 2
Views: 1400

(Solved) Error with PIC16F877A and LCD

Hello. I want to report for problem with PIC16F877A. I maked simple programm with PIC16F876A. There is some leds, LCD and buttons. Everything work. I change MC with another, for example PIC16F877A, because have many ports. And surprise: Program work, but LCD not work. I not understand what is reason...
by maharadga
Tue Feb 20, 2018 7:47 am
Forum: Bug reports
Topic: ILI9341 slow work
Replies: 1
Views: 1049

ILI9341 slow work

Hello.
I try module TJCTM24024-SPI with ILI9341 controller. I see that display work very-very slow. My frequency is 32MHz.
Is this normal or not?
I attach simple programm.
by maharadga
Thu Feb 15, 2018 2:32 pm
Forum: Bug reports
Topic: PIC18F2520 problem with OSCCON register
Replies: 3
Views: 1404

Re: PIC18F2520 problem with OSCCON register

I solved it. Must change order of C-code

OSCTUNE=0x5F;
OSCCON=0x60;

to

OSCCON=0x60;
OSCTUNE=0x5F;

and frequency in settings must be 16MHz.
Apparently the order of writing is important.
by maharadga
Thu Feb 15, 2018 1:59 pm
Forum: Bug reports
Topic: PIC18F2520 problem with OSCCON register
Replies: 3
Views: 1404

Re: PIC18F2520 problem with OSCCON register

Thanks for the quick answer.
I found mistake. In test circuit board MCLR is unpinned.
I want PLL 4 MHz frequency in this mode/int osc/ to be 16MHz.
Do I do it right?
Because if I set 16MHz in options LED flash 4 times slow. If I set 4MHz it's Ok.
by maharadga
Thu Feb 15, 2018 1:15 pm
Forum: Bug reports
Topic: PIC18F2520 problem with OSCCON register
Replies: 3
Views: 1404

PIC18F2520 problem with OSCCON register

Hello.
I use FC7 and I try make simple programm with internal oscillator enabled.
I added C-code in the begining of programm and set internall oscillator in options.
But PIC is work very slow. I want it be work on 8MHz.
Where is my mistake?
by maharadga
Wed Mar 29, 2017 12:28 pm
Forum: General Programming
Topic: (Solved) Question about PIC18F26K22 and PWM
Replies: 2
Views: 2506

Re: Question about PIC18F26K22 and PWM

Thanks, Benj for the answer. It's my mistake.
In my program I write duty=256 instead 255. I need glasses probably :lol:
by maharadga
Tue Mar 28, 2017 2:58 pm
Forum: General Programming
Topic: (Solved) Question about PIC18F26K22 and PWM
Replies: 2
Views: 2506

(Solved) Question about PIC18F26K22 and PWM

Hello, everybody. I try make simple PWM using PIC18F26K22. I found in posts this: http://www.matrixtsl.com/mmforums/viewtopic.php?f=54&t=15334&p=62906&hilit=PIC18F26K22+pwm#p62906 Brendan posts answers, but I can't understand how tune PIC. I tried all the things I thought but I need a little nudge. ...
by maharadga
Tue Feb 07, 2017 5:46 pm
Forum: General Programming
Topic: Something strange with I2C and AT24C32
Replies: 4
Views: 3626

Re: Something strange with I2C and AT24C32

Thank You LeighM, you're absolutely right.
Sometimes I can watch without seeing something that will pulled my eyes. :lol:
Now everything is Ok.
by maharadga
Tue Feb 07, 2017 8:05 am
Forum: General Programming
Topic: Something strange with I2C and AT24C32
Replies: 4
Views: 3626

Re: Something strange with I2C and AT24C32

Hello, Christina. I not understand what you want to say me. Default 7 bit address of AT24C32 is 0x57. With write bit is 0xAE, with read - 0xAF. My problem /I think/ is with Flowcode. If I try use macro like pattern /will be easy use for different addresses/ I have problem. I don't want manually writ...
by maharadga
Fri Feb 03, 2017 10:09 am
Forum: General Programming
Topic: Something strange with I2C and AT24C32
Replies: 4
Views: 3626

Something strange with I2C and AT24C32

Hello everybody. I bought DS3231 module with AT24C32 inside board. With DS3231 and I2C protocol no problem. With AT24C32 I have problem. If I want write on it - everything is Ok. But in read mode I found something strange. When I use Macro called "write" with locals parameters "address_H", "address_...
by maharadga
Sun Jan 29, 2017 12:04 pm
Forum: User Components
Topic: DS3231 not display correct year and day of week
Replies: 7
Views: 5353

Re: DS3231 not display correct year

Hello kersing , I try that, what you say but can't make success. Finally I made switch with this variable and solve problem. As an amateur, but an amateur resourceful :D I attach my sample, which work very correct, with leap year compensation / tryed this/, writable correct Day of Week and tree butt...
by maharadga
Sat Jan 28, 2017 4:22 pm
Forum: User Components
Topic: DS3231 not display correct year and day of week
Replies: 7
Views: 5353

Re: DS3231 not display correct year

I try write day of week, but Flowcode return mistake wenn compile. I added C code: FCD_005f1_I2C_Master1__Start(); FCD_005f1_I2C_Master1__TransmitByte(0xD0); FCD_005f1_I2C_Master1__TransmitByte(3); FCD_005f1_I2C_Master1__Transmit Byte(day_of_Week) ; FCD_005f1_I2C_Master1__Stop(); after my macro adju...
by maharadga
Thu Jan 26, 2017 6:41 am
Forum: User Components
Topic: DS3231 not display correct year and day of week
Replies: 7
Views: 5353

Re: DS3231 not display correct year

I understand, thank you. But how set day of week? I didn't see write option, only read? I tune day as calculated depending on what value displayed and add or subtract the required days. But I think that the various chips will return a different value. Or at a different date will back a different day...
by maharadga
Wed Jan 25, 2017 2:55 pm
Forum: User Components
Topic: DS3231 not display correct year and day of week
Replies: 7
Views: 5353

Re: DS3231 not display correct year

Aha, this explain all. Thanks, Benj for your time to explain me. But why day of week not correspond truth day? I try different date and month for example: 1.1.2000 must be Sat => shows Sun 3.2.2004 must be Tue => shows Sat 1.1.2012 must be Sun => shows Wed 6.8.2010 must be Fri => shows Tue 26.1.2017...
by maharadga
Wed Jan 25, 2017 7:47 am
Forum: User Components
Topic: How can I edit inherited macros in new component?
Replies: 8
Views: 4889

Re: How can I edit inherited macros in new component?

Thank you, LeighM.
You're absolutely right. Like I say calculation not my power. I simply paste and copy new Expansion but not right :=)
Thank you very, very much! Now everything is Ok.
I will made new component Pt1000, taste it in work and paste in forum.
Have a nice day!