RTOS

Any general or miscellaneous queries that do not fit into the other forum catagories

Moderators: Benj, Mods

Post Reply
kunibabina
Posts: 11
Joined: Thu Sep 16, 2010 12:00 am
Contact:

RTOS

Post by kunibabina »

How to use RTOS in Flowcode for PIC ? For Example prioritizing the tasks, running multiple tasks etc.

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3198
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Contact:

Re: RTOS

Post by Steve »

The current version of Flowcode does not have an RTOS functionality, but we are looking into this for future versions.

chad
Posts: 172
Joined: Sun Nov 04, 2018 7:13 pm
Contact:

Re: RTOS

Post by chad »

Hey Steve, So it's been 9 years, how's that "looking into this" going :)

Chad

User avatar
Benj
Matrix Staff
Posts: 14950
Joined: Mon Oct 16, 2006 10:48 am
Location: Matrix TS Ltd
Contact:

Re: RTOS

Post by Benj »

Hi Chad,

It's something we've looked at a few times under different compilers.

There was the RTOS built into BoostC, there's also FreeRTOS and we have also considered creating our own utilising a timer peripheral.

We have had code running using FreeRTOS but not nicely integrated into Flowcode so it's easy for a customer. The problem here is that Flowcode is designed to try and be as easy as possible but an RTOS complicates the UI somewhat.

So far we have'nt managed to get RTOS onto the major version feature list, however saying this we have been playing around with the ESP32 toolchain which is a FreeRTOS setup behind the scenes.

So officially it's still not being worked on but is something we keep coming back to. If it's something that customers want then yes we will certainly investigate. We recently did some polls and unfortunatley the RTOS functionality ranked quite low with our users.

Post Reply