ECIO40P16 not working

For users of Matrix Multimedia Electronics software to discuss projects, circuits and any other electronics concepts.

Moderators: Benj, Mods

svislar
Posts: 11
Joined: Tue Apr 15, 2014 7:53 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Contact:

ECIO40P16 not working

Postby svislar » Fri Apr 05, 2019 12:30 pm

Hello,

Few weeks ago I purchased two ECIOs 40P16, but one of them is not working.
Green LED is lit all the time, it doesn't respond to USB. Oscillator is not running.
Can I do something about it myself?

Regards,
Janez

User avatar
Benj
Matrix Staff
Posts: 13885
Joined: Mon Oct 16, 2006 10:48 am
Location: Matrix TS Ltd
Has thanked: 4176 times
Been thanked: 3954 times
Contact:

Re: ECIO40P16 not working

Postby Benj » Fri Apr 05, 2019 1:19 pm

Hello Janez,

Sounds like the bootloader may not be installed on to the device correctly. We are investigating the batch of boards here.

Do you have access to a PICkit 3 or 4 and the ECIO application board EB061?

Without the EB061 it is still possible to reflash but you will have to wire the connections from the PICkit to the ECIO yourself.

If you don't have the PICkit then you will likely have to return the item to us for reprogramming. If you let me know I will generate you a returns number.

svislar
Posts: 11
Joined: Tue Apr 15, 2014 7:53 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Contact:

Re: ECIO40P16 not working

Postby svislar » Fri Apr 05, 2019 1:57 pm

Hi,

I don't have pickit or EB061.
I have MPLAB ICD 2 from Microchip and few other universal programmers which supports ISP and regular programming. (also for dsPIC)
If you can send me bootloader file I will upload it to ECIO myself, then will see what happens.. :)

Regards,
Janez

User avatar
Benj
Matrix Staff
Posts: 13885
Joined: Mon Oct 16, 2006 10:48 am
Location: Matrix TS Ltd
Has thanked: 4176 times
Been thanked: 3954 times
Contact:

Re: ECIO40P16 not working

Postby Benj » Fri Apr 05, 2019 2:42 pm

Hi Janez,

Here is the bootloader hex file for the ECIO40P16.
ECIO40P16 Bootloader.hex
(45.16 KiB) Downloaded 18 times


Let us know how you get on.

svislar
Posts: 11
Joined: Tue Apr 15, 2014 7:53 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Contact:

Re: ECIO40P16 not working

Postby svislar » Sun Apr 07, 2019 9:19 pm

Hi Ben,

As you assumed there was no bootloader on the ECIO.
Now it works.

Thanks!
These users thanked the author svislar for the post:
Benj (Mon Apr 08, 2019 9:55 am)
Rating: 5.88%
 

Ferla
Flowcode v5 User
Posts: 99
Joined: Sun Jan 06, 2013 8:58 pm
Location: Italy
Been thanked: 8 times
Contact:

Re: ECIO40P16 not working

Postby Ferla » Wed May 08, 2019 2:09 pm

Hi Benj
I have 6 new ECIO40P16s of which the green LED remains on steady. I tried everything also the attached bootloader, but the pickit3 + Mplab give me a target ID error. It is normal that when I add the * .exe file to Mplab instead of seeing the hexadecimal numbers in the file register I see the dashes?
Thanks,
Ferla