Unable to run C for pic16 course on Win7

For C and ASSEMBLY users to post questions and code snippets for programming in C and ASSEMBLY. And for any other C or ASM course related questions.

Moderators: Benj, Mods

jfdeclerck
Posts: 2
Joined: Tue Jun 23, 2015 10:05 am
Been thanked: 1 time
Contact:

Unable to run C for pic16 course on Win7

Postby jfdeclerck » Tue Jun 23, 2015 10:15 am

Hi,
I own the C for pic16 series course [EL543SI4] and I'm trying to get it to run on Windows 7. During the installation I've entered the license code and it was accepted but when I run the course I get an error message stating:
C4PICs16 Course loading error
Serial number not found or incorrect, please check your install of the C4PICs16 course.

The course runs fine on Windows XP. The problem seems to be related to Windows 7. Can anyone help me?
John

User avatar
Benj
Matrix Staff
Posts: 14373
Joined: Mon Oct 16, 2006 10:48 am
Location: Matrix TS Ltd
Has thanked: 4447 times
Been thanked: 4150 times
Contact:

Re: Unable to run C for pic16 course on Win7

Postby Benj » Tue Jun 23, 2015 10:59 am

Hello John,

There should be some FAQ topics here that should help.

http://www.matrixtsl.com/support/viewfo ... e3ee35bffe

jfdeclerck
Posts: 2
Joined: Tue Jun 23, 2015 10:05 am
Been thanked: 1 time
Contact:

Re: Unable to run C for pic16 course on Win7

Postby jfdeclerck » Tue Jun 23, 2015 1:56 pm

@benj
Thank you for the link. That did the trick. The only thing that doesn't work right now is the virtual CPIC program that is suppose to be running in the right pane of the course. Is there a fix documented for the java security settings that fixes this problem? I run version 8 update 45 of java.
John

Edit!
Problem solved by a new java update that just arrived....
These users thanked the author jfdeclerck for the post:
Benj (Tue Jun 23, 2015 5:58 pm)
Rating: 5.26%