Enabling A Register On A Pic

For Flowcode users to discuss projects, flowcharts, and any other issues related to Flowcode 7.

Moderator: Benj

Sparkoids
Posts: 267
Joined: Mon Sep 14, 2009 10:34 am
Has thanked: 30 times
Been thanked: 19 times
Contact:

Enabling A Register On A Pic

Postby Sparkoids » Sat Jul 22, 2017 3:34 pm

Does anyone know please how to actually enable registers on devices to use in Flowcode please?

I am trying to enable the Temperature Indicator Module on a PIC12(L)1571 and just don't know how to do it.

I want to be able to get the temperature into a Macro to check surface temperature of the device.

Here is the page from the data sheet - all ideas gratefully received!

Sparkoids
Posts: 267
Joined: Mon Sep 14, 2009 10:34 am
Has thanked: 30 times
Been thanked: 19 times
Contact:

Re: Enabling A Register On A Pic

Postby Sparkoids » Sat Jul 22, 2017 3:36 pm

Datasheet page here
Attachments
19850970_334750753621790_781055845_o.png
Page from data sheet
19850970_334750753621790_781055845_o.png (419.54 KiB) Viewed 2886 times

Kenrix2
Flowcode v5 User
Posts: 211
Joined: Tue Feb 19, 2013 9:51 pm
Has thanked: 72 times
Been thanked: 177 times
Contact:

Re: Enabling A Register On A Pic

Postby Kenrix2 » Sun Jul 23, 2017 12:06 am

I made an experimental internal temperature macro but, it is written in V5.
viewtopic.php?f=46&t=14351&p=57003&hilit=internal+temperature#p57003

Here it is converted to V7 but, I have not tested it. Maybe a starting point for you though. Good luck.
ChipTemp.FCM
(3.23 KiB) Downloaded 95 times
These users thanked the author Kenrix2 for the post:
jgu1 (Mon Jul 24, 2017 7:24 am)
Rating: 5%
 

Sparkoids
Posts: 267
Joined: Mon Sep 14, 2009 10:34 am
Has thanked: 30 times
Been thanked: 19 times
Contact:

Re: Enabling A Register On A Pic

Postby Sparkoids » Mon Jul 24, 2017 4:19 pm

Thank you very much indeed - I'll give it a shot...

:-}

johnsondav
Posts: 186
Joined: Thu Jun 28, 2012 7:29 pm
Location: Durham
Has thanked: 92 times
Been thanked: 181 times
Contact:

Re: Enabling A Register On A Pic

Postby johnsondav » Thu Jul 27, 2017 4:14 pm

Hi Sparkoids

If you don't have any luck with the component, I would like to give it try and make one for FC7. I have had a look at the base CAL for FC7, it appears to allow you to get access to all of the channels for the ADC block.
Let me know if you're interested.

Dave
These users thanked the author johnsondav for the post (total 2):
medelec35 (Thu Jul 27, 2017 5:06 pm) • jgu1 (Thu Jul 27, 2017 8:35 pm)
Rating: 10%