18F2580 I2C Hardware Channel1 not responding

Moderator: Benj

User avatar
Jay Dee
Posts: 387
Joined: Tue Aug 18, 2009 6:42 pm
Has thanked: 122 times
Been thanked: 154 times
Contact:

18F2580 I2C Hardware Channel1 not responding

Postby Jay Dee » Fri Mar 27, 2020 9:15 pm

Hi,
Possible probem..checked it a few times and different ICs.
FC v8.2.2.15
Working with PIC 18F2580, small test program using i2C (attached), program works fine using software mode, no output on hardware pins in 'channel 1' mode.
Both modes using pins C4 SDA and C3 SCL. All other settings kept the same, just changing the channel type.
PIC_18F2580_i2C_MotorTest_Move_AtoB.fcfx
(22.33 KiB) Downloaded 9 times

thanks, J.

User avatar
Benj
Matrix Staff
Posts: 14795
Joined: Mon Oct 16, 2006 10:48 am
Location: Matrix TS Ltd
Has thanked: 4756 times
Been thanked: 4361 times
Contact:

Re: 18F2580 I2C Hardware Channel1 not responding

Postby Benj » Tue Mar 31, 2020 3:33 pm

Hello,

I can't see the I2C Initialise function being called anywhere in the code? Could this be the cause of the problem? The software channel can probably get away without being initialised.

User avatar
Jay Dee
Posts: 387
Joined: Tue Aug 18, 2009 6:42 pm
Has thanked: 122 times
Been thanked: 154 times
Contact:

Re: 18F2580 I2C Hardware Channel1 not responding

Postby Jay Dee » Tue Mar 31, 2020 7:36 pm

Ahh...shoot. Yeah sorry Ben. Just tested on hardware and all works.
False Alert! :oops:
J.
These users thanked the author Jay Dee for the post:
Benj (Tue Mar 31, 2020 9:12 pm)
Rating: 5%