RS232 Second Channel does not work. - Resolved

A forums to allow bugs and problems with Flowcode v6 to be reported and resolved.

Moderator: Benj

Post Reply
Beertree
Posts: 24
Joined: Wed Apr 29, 2015 4:49 pm
Contact:

RS232 Second Channel does not work. - Resolved

Post by Beertree »

Good day,
I am using a PIC18F46K22 with two uarts. I have writte a small program which uses RS232 Channel 1 and works fine. When I change to RS232 Channel 2, it does not work? What can be the faillure? Do I have to change anything else?

User avatar
medelec35
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 9009
Joined: Sat May 05, 2007 2:27 pm
Location: Northamptonshire, UK
Contact:

Re: RS232 Second Channel does not work.

Post by medelec35 »

Hi Beertree,
Channel2 is not being set up at all when it should be.
This would also have an effect on channel 1 stopping it from working as well.

So it looks like its a bug.
I will move topic to the bugs selection for Matrix staff to look at, for an official fix

Martin
Martin

User avatar
medelec35
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 9009
Joined: Sat May 05, 2007 2:27 pm
Location: Northamptonshire, UK
Contact:

Re: RS232 Second Channel does not work.

Post by medelec35 »

I believe I have tracked down the cause of the issue.
There is a bug within PIC_CAL_UART.c
For an unofficial fix, can you replace PIC_CAL_UART.c within:
C:\Program Files (x86)\Flowcode 6\CAL\PIC if 64 bit windows
or
C:\Program Files\Flowcode 6\CAL\PIC if 32 bit windows

If flowcode is already running, best to reload flowchart after fix.

Can you let us know if fix works for you please.

Martin
Attachments
PIC_CAL_UART.c
(23.33 KiB) Downloaded 468 times
Martin

Beertree
Posts: 24
Joined: Wed Apr 29, 2015 4:49 pm
Contact:

Re: RS232 Second Channel does not work.

Post by Beertree »

Good day Medelec,
it seems to be working perfectly now. I will test it withhin the next week in another two Targets and will give you a final Feedback then. I am astonished how fast you solved the Problem, thank you very much!

Beertree
Posts: 24
Joined: Wed Apr 29, 2015 4:49 pm
Contact:

Re: RS232 Second Channel does not work.

Post by Beertree »

Good day, Medelec. I testet the fix now in a few different scenarios with different baudrates and hardware and everything works just perfect. Thanks again!

User avatar
medelec35
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 9009
Joined: Sat May 05, 2007 2:27 pm
Location: Northamptonshire, UK
Contact:

Re: RS232 Second Channel does not work.

Post by medelec35 »

Hi Beertree,
Thanks for keeping us up dated.
We appreciate it very much.
Glad all scenarios now working for you.

Martin
Martin

Post Reply