Flowcode V7

For questions and comments on programming in general. And for any items that don't fit into the forums below.

Moderators: Benj, Mods

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Mon Jun 27, 2016 9:50 am

There is a light and a dark theme. Most of the images we've produced use the dark theme because (in our opinion) it looks nicer. But the light theme has a better contrast and should be fine for those who don't like or find it difficult to work with the dark theme.
These users thanked the author Steve for the post:
EtsDriver (Wed Jun 29, 2016 6:45 am)
Rating: 5.26%
 

User avatar
Alan_37
Posts: 152
Joined: Sun May 01, 2016 8:36 pm
Has thanked: 53 times
Been thanked: 53 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Alan_37 » Mon Jun 27, 2016 10:38 pm

Hello Steve ,

Yes the Black theme is very nice, looks very PRO, any hints about the prices of Flowcode 7 ?

I don't know the prices but i was thinking that if it is worth it , would be nice if we can Pre order it now and take advantage of the Present GPB/Euro currency :)

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Tue Jun 28, 2016 9:02 am

We've adopted a modular pricing structure for FC7, so you pay for the parts you want. We'll have a lot more information for you next Monday, and hopefully the exchange rates will have settled by then.
These users thanked the author Steve for the post (total 2):
Rudi (Tue Jun 28, 2016 11:26 am) • EtsDriver (Wed Jun 29, 2016 6:44 am)
Rating: 10.53%
 

gtc
Posts: 69
Joined: Mon Mar 23, 2015 5:34 am
Has thanked: 30 times
Been thanked: 15 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby gtc » Tue Jun 28, 2016 10:50 am

Revamping look and feel is fine, as long as you have fixed the reported bugs in V6, especially those related to simulation.

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Tue Jun 28, 2016 10:54 am

Is there anything in particular you would like to see relating to the simulation?

EtsDriver
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 413
Joined: Tue Apr 15, 2014 4:19 pm
Location: Kajaani, Finland
Has thanked: 328 times
Been thanked: 211 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby EtsDriver » Tue Jun 28, 2016 2:48 pm

How will lisencing scheme work on "on the field" programming machines/laptops, will we need internet access peridiocally to check valid licence or will the system be the old "activate once"?
These users thanked the author EtsDriver for the post:
Rudi (Tue Jun 28, 2016 3:22 pm)
Rating: 5.26%
 
Ill just keep the good work up!

User avatar
Alan_37
Posts: 152
Joined: Sun May 01, 2016 8:36 pm
Has thanked: 53 times
Been thanked: 53 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Alan_37 » Wed Jun 29, 2016 6:24 am

Hi Steve

Is ti possible to add an Auto Save Option

Thanks
These users thanked the author Alan_37 for the post:
EtsDriver (Wed Jun 29, 2016 6:44 am)
Rating: 5.26%
 

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Wed Jun 29, 2016 11:56 am

EtsDriver wrote:How will lisencing scheme work on "on the field" programming machines/laptops, will we need internet access peridiocally to check valid licence or will the system be the old "activate once"?

For paid-for licences, activation should only be required once. We are looking to implement a free 30-day trial, but this will likely require internet access for continued use.
These users thanked the author Steve for the post:
EtsDriver (Wed Jun 29, 2016 4:00 pm)
Rating: 5.26%
 

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Wed Jun 29, 2016 11:57 am

Alan_37 wrote:Is ti possible to add an Auto Save Option

Yes, this is something we hope to have.

gtc
Posts: 69
Joined: Mon Mar 23, 2015 5:34 am
Has thanked: 30 times
Been thanked: 15 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby gtc » Wed Jun 29, 2016 12:45 pm

Steve wrote:Is there anything in particular you would like to see relating to the simulation?


Would like confirmation that the bug associated with breakpoints not being honored in simulation has been fixed.

It has been reported here: viewtopic.php?f=59&t=16688

... and should be on your bugs register -- if you guys maintain such a thing (I hope you do).

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Wed Jun 29, 2016 2:00 pm

gtc wrote:Would like confirmation that the bug associated with breakpoints not being honored in simulation has been fixed.

It has been reported here: https://www.matrixtsl.com/mmforums/view ... 59&t=16688

I've just checked and that was fixed in v6.1.3 of Flowcode. It also works fine in v7.

gtc wrote:... and should be on your bugs register -- if you guys maintain such a thing (I hope you do).

We use Jira.

gtc
Posts: 69
Joined: Mon Mar 23, 2015 5:34 am
Has thanked: 30 times
Been thanked: 15 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby gtc » Wed Jun 29, 2016 3:51 pm

Steve wrote:I've just checked and that was fixed in v6.1.3 of Flowcode. It also works fine in v7.


Thanks!

Haven't fired up FC for a while so didn't realize that 6.1.3 was available.

User avatar
Alan_37
Posts: 152
Joined: Sun May 01, 2016 8:36 pm
Has thanked: 53 times
Been thanked: 53 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Alan_37 » Thu Jun 30, 2016 11:22 pm

Hi Steve

If i may suggest something i always wished in flowcode , sometimes when debugging with
simulation and you go step into 50 icons than an if statement and you forget to set the variable
of that if statement the simulation proceeds the wrong way and you have to stop and start again :?

I know this may not be something simple to implement but would really be nice if we have a step BACK in to icons

Thanks

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Fri Jul 01, 2016 8:32 am

Alan_37 wrote:I know this may not be something simple to implement but would really be nice if we have a step BACK in to icons

Thanks for the suggestion.

That does sound like an interesting improvement, but I can't think of a simple way of implementing it. It's obviously too late for V7, but I'll keep it on the list for consideration in future released.

Regards,
Steve.
These users thanked the author Steve for the post:
dazz (Fri Jul 01, 2016 11:08 am)
Rating: 5.26%
 

User avatar
Rudi
Posts: 666
Joined: Mon Feb 10, 2014 4:59 am
Has thanked: 494 times
Been thanked: 188 times

Re: Flowcode V7

Postby Rudi » Fri Jul 01, 2016 12:24 pm

Steve wrote:For paid-for licences, activation should only be required once.


fine

Steve wrote:We are looking to implement a free 30-day trial, but this will likely require internet access for continued use.

hi steve,

does FC7 have a Free Version like the FC5 free version with code limitation and so..
or is the limit for the free version then 30 days like FC6 and extra require internet access for continued use?
or is the require internet access for continued use then need, if user test more as 30 days and this is then the free version without limitation?


thanks
nice weekend!
@benj hear you away from desk a couple of week, so have nice holiday and come back asap intact and well again ;-)

best wishes
rudi ;-)
These users thanked the author Rudi for the post:
Benj (Fri Jul 01, 2016 3:10 pm)
Rating: 5.26%
 

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Fri Jul 01, 2016 1:20 pm

Rudi wrote:does FC7 have a Free Version like the FC5 free version with code limitation and so..
or is the limit for the free version then 30 days like FC6 and extra require internet access for continued use?
or is the require internet access for continued use then need, if user test more as 30 days and this is then the free version without limitation?

The free version will be similar to V5 - there will be limitations on which chips can be used and how many icons/macros/components are available. We also hope to have a 30-day trial which will require internet access during the 30-day period.
These users thanked the author Steve for the post:
Rudi (Fri Jul 01, 2016 1:21 pm)
Rating: 5.26%
 

User avatar
Rudi
Posts: 666
Joined: Mon Feb 10, 2014 4:59 am
Has thanked: 494 times
Been thanked: 188 times

Re: Flowcode V7

Postby Rudi » Fri Jul 01, 2016 1:35 pm

Steve wrote:
Rudi wrote:does FC7 have a Free Version like the FC5 free version with code limitation and so..
or is the limit for the free version then 30 days like FC6 and extra require internet access for continued use?
or is the require internet access for continued use then need, if user test more as 30 days and this is then the free version without limitation?

The free version will be similar to V5 - there will be limitations on which chips can be used and how many icons/macros/components are available. We also hope to have a 30-day trial which will require internet access during the 30-day period.


thanks, this helps a lot to organice here internet at offline places next week for the last option if you have a 30 day trial then.

only a simple question:
if FC7 is out, we can buy it then same time or do we must wait for a next time that is possible then to buy a "full professional version" ?
and if we can buy, we can do this key account same way in FC6 then? ( David ? ) ( append a FC7 key then in our FC6 account ?)
sorry for the detail question but i am next next week ( 11 july ) outside too couple of week and i would take all infos that i get outside too,

ps: and we can install it parallel to our FC6 version and FC7 do not change our FC6 install?

thanks!
best wishes
rudi ;-)

dazz
Posts: 1314
Joined: Sun Jan 15, 2012 3:15 pm
Has thanked: 514 times
Been thanked: 467 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby dazz » Fri Jul 01, 2016 4:35 pm

Hi Rudi

heres a post from steve a few days ago and should answer your last question

Regards

Dazz


Steve wrote:
stewartbaker wrote:Will the V7 Beta package be standalone ? That is to say can it be removed without affecting V6 ?

We probably won't be releasing the BETA to the public. However, V7 will have a functional free version which will be useful for small projects and for new users to evaluate the product. It is totally independent of Flowcode V6 and you can run both side-by-side without problems.

stewartbaker wrote:I want to check that long standing issues such as breakpoints have been finally fixed before committing anymore time or money to FC.

We're looking into that issue with ICD breakpoints at slower sim speeds and hope to resolve it for the release. Are there other issues you are particularly concerned about? I've reviewed your forum posts and I see we have resolved the other issues you have reported.
These users thanked the author dazz for the post (total 3):
LeighM (Fri Jul 01, 2016 8:24 pm) • EtsDriver (Sat Jul 02, 2016 7:08 am) • Rudi (Sat Jul 02, 2016 10:40 am)
Rating: 15.79%
 
To sign up to the V5 forum follow this link http://www.matrixmultimedia.com/forum_upgrades.php

EtsDriver
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 413
Joined: Tue Apr 15, 2014 4:19 pm
Location: Kajaani, Finland
Has thanked: 328 times
Been thanked: 211 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby EtsDriver » Sat Jul 02, 2016 8:13 am

Will the 64-bit architecture be supported with this new version? (To get all the juice out of our 64 bit rigs and all the RAM dedicated to the Flowcode... ;))
Ill just keep the good work up!

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Sun Jul 03, 2016 7:07 pm

EtsDriver wrote:Will the 64-bit architecture be supported with this new version? (To get all the juice out of our 64 bit rigs and all the RAM dedicated to the Flowcode... ;))

No - not yet. There are still parts of the codebase that need to remain as 32-bit for now. Sorry.

User avatar
RobH
Posts: 95
Joined: Wed Sep 11, 2013 7:51 pm
Has thanked: 29 times
Been thanked: 17 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby RobH » Sun Jul 03, 2016 11:55 pm

Finally! Finally will have back the ability to compile PIC10F! We lost that sometime during v6, and I've groaned ever since with lost revenue...

User avatar
Rudi
Posts: 666
Joined: Mon Feb 10, 2014 4:59 am
Has thanked: 494 times
Been thanked: 188 times

Re: Flowcode V7

Postby Rudi » Mon Jul 04, 2016 10:04 am

.
Last edited by Rudi on Wed Jul 06, 2016 11:01 am, edited 1 time in total.

dazz
Posts: 1314
Joined: Sun Jan 15, 2012 3:15 pm
Has thanked: 514 times
Been thanked: 467 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby dazz » Mon Jul 04, 2016 10:23 am

Hi Rudi

were on GMT here give steve and the team a chance :), is your pc set to singapore time :lol:

Regards
Dazz



Rudi wrote:
Steve wrote:..We've adopted a modular pricing structure for FC7, so you pay for the parts you want. We'll have a lot more information for you next Monday, ...


The fanfare are available - where is the purchase and download link :mrgreen:

best wishes
rudi ;-)
These users thanked the author dazz for the post:
Rudi (Mon Jul 04, 2016 10:45 am)
Rating: 5.26%
 
To sign up to the V5 forum follow this link http://www.matrixmultimedia.com/forum_upgrades.php

User avatar
Steve
Matrix Staff
Posts: 3073
Joined: Tue Jan 03, 2006 3:59 pm
Has thanked: 87 times
Been thanked: 387 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Steve » Mon Jul 04, 2016 1:11 pm

Rudi wrote:The fanfare are available - where is the purchase and download link :mrgreen:

http://www.matrixtsl.com/mmforums/viewtopic.php?f=54&t=17796
These users thanked the author Steve for the post:
Rudi (Mon Jul 04, 2016 2:50 pm)
Rating: 5.26%
 

User avatar
Alan_37
Posts: 152
Joined: Sun May 01, 2016 8:36 pm
Has thanked: 53 times
Been thanked: 53 times
Contact:

Re: Flowcode V7

Postby Alan_37 » Mon Jul 04, 2016 2:32 pm

Hi

If we buy a Licence for Example without DSP , is it possible to later upgrade it to unlock the DSP function
with the same price of GPB 30 ?

Thanks