Flowcode 4 / Miac compile error

For MIAC users to discuss projects, applications, and any other issues related to the MIAC unit.

Moderators: Benj, Mods

Post Reply
D.Bouchier
Posts: 28
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:36 pm
Contact:

Flowcode 4 / Miac compile error

Post by D.Bouchier »

Hello support team,

I was doing some coding in Flowcode for the MIAC and got the error message(also included as attachment):
Flowcode was unable to compile the flowchart's C code due to the following errors
If your flowchart contains C code, please review this carefully. If your flowchart contains no C-code or you have thoroughly reviewed the code, contact Technical Support.
There is no C-code in my flowchart so I hereby try to contact Technical Support, after I reviewed the specified line numbers in the C-code compiled from my flowchart, I could not find anything.
Attached all needed files.

Requesting support, my gratitude in advance.

Greetings

Edit: after some code tweaking it seems to be the strings that are causing the problem, but I can't seem to be able to code it differently, how do I write these strings correctly?
Even though I now use floats instead of the strings, I'm still curious how to write strings correctly
Attachments
Flowcode1.c
(18.82 KiB) Downloaded 329 times
Flowcode1.msg.txt
(1.76 KiB) Downloaded 337 times
Flowcode1.fcf
(12.65 KiB) Downloaded 311 times

User avatar
medelec35
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 8922
Joined: Sat May 05, 2007 2:27 pm
Location: Northamptonshire, UK
Contact:

Re: Flowcode 4 / Miac compile error

Post by medelec35 »

Hiya D.Bouchier
Take the first calculation box as an example.
Could It be you are assigning a string in a calculation box with an integer?
E.g. K_Pompperiodes[] = 14580000
K_Pompperiodes is a string not a byte or an interger.
So you should drag a String manipulation box (not a calulation box). Within that String manipulation box assign all your strings
e.g. K_Pompperiodes = "14580000"
K_Koffiecansiter = "23670000"
etc.

If you see a variable with[] then its in the wrong box.
Hope his helps.
Martin

D.Bouchier
Posts: 28
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:36 pm
Contact:

Re: Flowcode 4 / Miac compile error

Post by D.Bouchier »

Hi Medelec,

thank you very much, this explains all my misunderstanding with strings. I have programmed in C before with strings, that's why i found it odd i could not assign them like that, but i see you can, i just need a different flowchart icon.
thanks alot!

User avatar
medelec35
Valued Contributor
Valued Contributor
Posts: 8922
Joined: Sat May 05, 2007 2:27 pm
Location: Northamptonshire, UK
Contact:

Re: Flowcode 4 / Miac compile error

Post by medelec35 »

Your welcome. Glad your sorted. At least I know who to ask when I get stuck with C :P
Thanks for letting us know.
Martin

D.Bouchier
Posts: 28
Joined: Tue Sep 28, 2010 12:36 pm
Contact:

Re: Flowcode 4 / Miac compile error

Post by D.Bouchier »

Sure you can ask me and I will do my best to anwer :)

Post Reply